Activiteiten

De activiteiten van Buurtcentrum Nieuwdorp worden in de basis georganiseerd voor bewoners van de wijk Nieuwdorp. Bij voldoende plek kunnen ook inwoners uit Stein deelnemen.

Inloop                              in de huiskamer

Elke maandag, donderdag en vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en elke woensdag en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bent u welkom in onze huiskamer voor een goed gesprek en een lekker kopje koffie. Tijdens de inloop kan ook een kaartje gelegd worden, gepuzzeld worden en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om samen te haken of te breien. 

 

Maandag      13:30 - 15:30

Woensdag    10:00 - 12:00

Donderdag   13:30 - 15:30

Vrijdag          10:00 - 12:00   

Ontbijt en koken            in de keuken

Buurtontbijt. Op de eerste en derde  woensdag van de maand is er een buurtontbijt, samen met buurtbewoners in de keuken van 9:00 tot 10:00 ontbijten.

 

Koken. In het kader van CZ pilot-project "Recept voor een goede buur(t)" Koken wij nu een keer per maand met een klein groepje wijkbewoners. 

Koeken doen wij de 4e vrijdag van de maand van 10:00 tot 13:00 uur. 

 

Wilt u aan een van deze activiteiten deelnemen schrijf u dan in via de mail of het aanmeldformulier in de huiskamer.

 

Bewegen                        in de sportzaal

Maandag en donderdag is om 19:00 uur de mogelijkheid voor jong en oud, dames en heren, om een lekker aan je conditie te werken door lekker te BOKSEN.  

 

Dinsdag en woensdag om 19:00 uur kun lekker tot jezelf komen door allerlei rek en strek oefeningen tijdens de YOGA.

Op woensdagochtend om 11:00 uur is er ook YOGA.  

 

Vrijdagochtend vanaf 11:30 is er Bewegen voor ouderen. "Rust roest" is een oud gezegde, dus ook voor 55+ hebben wij bewegings activiteiten. 

 

De 1e woensdag van de maand om 13:30 uur start bij de ingang van Buurtcentrum Nieuwdorp een wandeling door of rond Stein van ongeveer 5 km. Na afloop gezellig samen nog een kop koffie drinken in het Buurtcentrum.

 


Leren van en met elkaar

In het Buurtcentrum worden met regelmaat trainingen en workshops georganiseerd om mensen uit de wijk vaardigheden bij te brengen.

Wil je leren om met een IPad of tablet te werken? Het kan op een van de nuttige trainingen binnen Buurtcentrum Nieuwdorp.                                                                                             
Heb jij aan het einde van je geld ook nog een stuk(je) maand over? Misschien is de training "Meer met minder geld" van Partners in Welzijn iets voor jou.                                                       
Kom je als mantelzorger niet toe aan tijd voor jezelf? De cursus "Mantelzorger in balans" leert je goed om te gaan met je tijd, waardoor je ondanks je zorgtaak ook tijd krijgt voor jezelf. 

  

Kijk op onze Nieuws-pagina voor actuele informatie en aanmeldprocedures. 

Creatief bezig zijn

Bloemschikken. Een tweetal gastvrouwen hebben aangegeven om met een aantal mensen een aantal keer per jaar thematische bloenmstukken te maken. Aanmelden hiervoor kan per mail

 

De creativiteit in jezelf ontdekken kan tijdens een workshop mergel, waar je binnen één dag je eigen kunstwerk kunt maken. Hou de site in de gaten wanneer wij weer een workshop geven. Zie hiervoor onze Nieuws-pagina. 

 

 

Kijk op onze Nieuws-pagina en/of in de agenda voor meer informatie en data. 

Themabijeenkomsten

Meerdere malen per jaar organiseren wij themabijeenkomsten. Deze zijn voor iedereen gratis toegankelijk. 

 

Informatie hierover op onze Nieuws-pagina en in de agenda.