Ruimtes

Buurtcentrum Nieuwdorp beschikt in het pand (oude Don Boscoschool) over diverse ruimtes die voor velerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Onderstaand een overzicht van de ruimtes en hun huidige functie. 

Bij de ombouw van school naar buurtcentrum hebben wij rekening gehouden met de toegankelijkheid van het pand voor iedereen, zo heeft het gebouw geen drempels, een automatische toegangsdeur en een gehandicapten toilet. In het hele gebouw in gratis WIFI beschikbaar. 

01 - Voedselbank

Meteen bij binnenkomst is links de ruimte van de Voedselbank. Op dinsdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur is dat de plaats waar de pakketten worden uitgedeeld aan de mensen die hiervoor in aanmerking komen. Meer informatie hierover via 

Via onderstaande link komt u bij een fimlpje van "Stein Lokaal" over de werkwijze van de Voedselbank.

VOEDSELBANK

02 - Buurtzorg

Naast de ruimte van de Voedselbank ligt het Hulpmiddelendepot van de Buurtzorg. Hier staan de beschikbare hulpmiddelen "Van mensen uit Stein, voor mensen uit Stein" Meer informatie over de uitleen via de verpleegkundigen van Buurtzorg Stein of de beheerder van het depot (06-24268143).

Via onderstaande link komt u bij een fimlpje van "Stein Lokaal" over het Hulpmiddlendepot van Buurtzorg  

HULPMIDDELEN

 

03 - Vergaderen / Leren

Deze ruimte kan als vergader- en/of leslokaal gebruikt worden. De ruimte is in de basis geschikt voor een gezelschap tot 20 personen. Extra faciliteiten als flipovers en/of beamer zijn voorhanden. 


04 - ICT

Het ICT lokaal is een smalle ruimte waar aan een kleine groep (maximaal 10 personen) les gegeven kan worden op het gebied van tablet, Ipad en/of computer. 

 

De ruimte kan ook dienst doen als vergaderruimte of wachtkamer voor de spreekkamers.

05 - Spreekkamer(s)

Vanuit de ICT ruimte kom je in een van de 2 spreekkamers.

Hier houden Partners in Welzijn,  Steunpunt Mantelzorg en Stichting MEE op woensdag ochtend spreekuur.

06 - Huiskamer

De huiskamer is het centrale punt van Buurtcentrum Nieuwdorp, de plek waar  4 keer per week wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en onder het genot van een lekker kopje koffie/thee gezellig met elkaar kunnen babbelen.  


11 - Patio

 

Deze kleine binnentuin kan dienst doen als terras, maar is ook de plek voor de rokers. 

12 - Aula

De aula kan gebruik worden voor grotere bijeenkomsten, presentaties, themabijeenkomsten,  workshops ect..

In de aula kunnen wij plaats bieden aan gezelschappen tot 80 personen. Voor deze ruimte is geluid- en audiovisuele apparatuur voorhanden.  

13 - Keuken

Onze goed geoutilleerde keuken bied plaats aan maximaal 16 personen die hier hun eigen maaltijd kunnen bereiden. 

Het project "Recept voor een goede buur(t)" van zorgverzekeraar CZ loopt hier momenteel met 3 kooksessies per maand. 

Ook ons tweewekelijks Buurtontbijt heeft plaats in de keuken.


16 - Sportzaal

In onze sportzaal is op maandag- en donderdagavond Boksen dinsdag- en woensdagavond  en woensdagochtend de mogelijkheid om Yoga  te beoefenen. 

Op vrijdagochtend kunt u deelnemen aan Bewegen voor ouderen, als de geest jong blijft hoeft het lichaam niet achter te blijven.

18-19 Creatieve Ruimtes

Deze twee ruimtes zijn het domein van Kunstcollectief Nieuwdorp. Een groep beeldende kunstenaars die hier mooie creaties uit hout en steen fabriceren. 

20 - Vergaderen 2

Deze ruimte kan ook als vergader- en/of leslokaal gebruikt worden. De ruimte is in de basis geschikt voor een gezelschap tot 16 personen.

Extra faciliteiten als flipovers en/of beamer zijn voorhanden. 


 

De oplettende lezer heeft gemerkt dat er een aantal nummers in deze lijst ontbreken. Dat heeft te maken met het feit dat alle ruimtes genummerd zijn, maar toiletten en opslag niet zijn meegenomen in deze opsomming.