Nieuws

28 oktober wijkavond Nieuwdorp

Dinsdag 8 oktober 2019

‘Als inwoners hebben we de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om Nieuwdorp een boost te geven. Toch zijn er nog genoeg uitdagingen! Dat is voor ons als DOP Nieuwdorp de aanleiding voor het opzetten van een actieprogramma voor de wijk Nieuwdorp. Kortom, een wijkactieprogramma’, zegt Henk van Mulken (voorzitter Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp).

Vorm

Eind 2018 en begin 2019 zijn we in gesprek gegaan met inwoners, verenigingen, ondernemers en instellingen over de toekomst van de wijk. Diverse signalen en wensen zoals bijvoorbeeld een levendig centrum, betere contacten in de wijk en het aanpassen van verouderde woningen werden daarbij genoemd. Al deze signalen hebben we samengebracht tot een aantal thema’s. Vervolgens hebben we in deze thema’s een prioritering aangebracht.

Vijf thema’s

De thema’s waar we ons komende jaren voor gaan inzetten zijn: ‘Bruisend Hart’, ’Duurzaamheid’, ’Aanpak huurwoningen’, ‘Communicatie’ en ‘Sociale kracht & kwetsbaarheid’. Wat deze thema’s precies inhouden, wat de doelen zijn, wie aan zet is en hoe we zaken gaan aanvliegen, zijn beschreven in voorlopige plannen. Dat is waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest.

In gesprek met de wijk

Voordat de plannen van aanpak binnen de gemeente ter besluitvorming worden aangeboden, willen we deze met de wijk bespreken. Daarvoor wordt een wijkavond georganiseerd op maandag 28 oktober aanstaande in het Buurtcentrum Nieuwdorp. We starten om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Samen werken aan de toekomst

Wij werken samen met medewerkers van Zaam Wonen, gemeente Stein, Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp en DOP Nieuwdorp aan het wijkactieprogramma. Het zijn uiteindelijk de inwoners die samen vorm geven aan de toekomst van onze wijk. Dus kom naar de wijkavond en de activiteiten die we gaan organiseren!

Buurtcentrum Nieuwdorp voor 2019 goede doel Stichting Jan Linders Fonds

Jan Linders supermarkten bestond in 2013 50 jaar. In het kader van dit jubileum is de Stichting 'Jan Linders Fonds' opgericht. Een zelfstandig fonds dat dit jaar ruim 60 lokale doelen ondersteunt.

De lijfspreuk van onze oprichter, de heer Jan Linders, was: "Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou." Het zit dus in de genen van Jan Linders supermarkten om actief betrokken te zijn bij de omgeving. Elke supermarkt is echt onderdeel van de wijk waarin ze gevestigd is. Het 50-jarig jubileum is een mooi moment om die band nog eens extra te versterken.

 

Al onze supermarkten, het servicekantoor en distributiecentrum hebben ieder een lokaal doel gekozen. Vanuit het Jan Linders Fonds wordt een financiële bijdrage aan deze goede doelen geleverd, de supermarkten zelf zetten zich in en ook ú kunt helpen.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.janlindersfonds.nl. 

Woensdag 18 september mochten wij uit handen van filiaalleider Marco Schroen van Jan Linders Stein een mooie cheque ontvangen als ondersteuning van onze activiteiten voor 2019. 

De waarde van de cheque € 448,65 een mooi bedrag om weer mooie dingen mee te realiseren. 

Jan Linders fonds, Jan Linders Stein en alle gulle gevers van harte bedankt. 

De workshop van 28 oktober is VOL.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor woensdagavond 6 november

Bloemschikken

Vanaf half september starten wij weer met onze bloemschik avonden. 

De geplande data zijn:

 

Dinsdag 29 oktober

Dinsdag 17 december

Aanmelden kan via het contactformulier op deze site of stuur en een mail naar: stichtingbuurtcentrumnieuwdorp@gmail.com

Duurt de zondag lang?
Hebben uw kinderen op zondag andere bezigheden?
Zijn uw vaste (koffie)plekken op zondag gesloten?
Voelt u zich wel eens eenzaam?
Heeft u behoefte aan een gezellige middag?
In samenwerking met de parochies van Stein gaat het Buurtcentrum Nieuwdorp iedere eerste zondag van de maand open voor een paar gezellige uurtjes. 
Van 14.00- 16.00 uur is het buurtcentrum geopend en zullen vrijwilligers van het buurtcentrum en de parochies zorgen voor een lekkere (gratis) kop koffie of thee.

We zien u graag zondag 3 November in Buurtcentrum Nieuwdorp.

Buurtcentrum Nieuwdorp blijft op huidige locatie

Print
Buurtcentrum Nieuwdorp blijft op huidige locatie

Afbeelding: Google Maps

De huisvesting van Buurtcentrum Nieuwdorp blijft tot en met 2021 gewaarborgd. 

Het buurtcentrum is gevestigd in de voormalige basisschool Don Bosco. In eerste instantie zou de locatie voor drie jaar gehuurd worden. Wegens succes wordt het contract nu verlengd met twee jaar. Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp exploiteert de locatie sinds 2017, maar zoekt een nieuwe locatie. Daar is nu extra tijd voor.